Радев иска от Нинова да се заеме със съдебната реформа

Шефката на БСП в оставка и сочена за вице на Петков е съгласна с точките на ПП за Гешев

Политика
13:59 - 06 Декември 2021
3088
Радев иска от Нинова да се заеме със съдебната реформа

БСП винаги е заставала срещу диктатурата и хилядите социалисти го доказаха по време на изборите. Двете служебни правителства, които назначих, дадоха възможност за стабилизация в условията на криза и за скъсване с пороците на миналото, за да се формира нов профил на управление. Високо ценя това, че дадохте положителна оценка за тази формула, похвали президентът Румен Радев ръководството на левицата на консултациите за бъдещото редовно правителство на "Дондуков" 2. 

Той нарече принципни и последователни действията на "Позитано" 20. "Обществото ни е дълбоко разделено и се надявам, че вие ще имате сериозен принос в решението на проблемите. Новото управление има нужда от силен социален вектор", добави държавният глава. Като заръча на Нинова бързи реформи в съдебната система, включително по отношение на фигурата на главния прокурор. 

А отговор тя потвърди, че трябва да се ограничат правомощията на обвинител номер 1, да се закрият и спецпрокуратурата и съдилищата, заедно с промяна в КПКОНПИ. И с това даде да се разбере, че има съгласие с основните искания на бъдещия мандатоносител Продължаваме промяната.

"Разбираме отговорността, която носим", каза още сочената за вицепремиер на Кирил Петков и председател на БСП в оставка Корнелия Нинова. Тя обеща социалистите да работят докрай за формирането на редовно правителство и парламентът да е работещ. Но предупреди, че преди всичко трябва да започне спешна работа по бюджета за догодина, но и да се мисли за 3-годишната прогнозна рамка, свързана с "дълбоките" реформи.