Радев: Изборите трябва да се печелят с политики, а не с компромати

Политика
14:21 - 19 Юни 2020
1294
Радев: Изборите трябва да се печелят с политики, а не с компромати

Изборите трябва да се печелят с програми и политики, а не с компромати. Това каза днес президентът Румен Радев пред журналисти край Петрич. 

Той призова да се мисли, когато се гласува. "В политиката трябва да влизат хора с утвърдени преди това ценности", посочи държавният глава. 

Румен Радев обаче отклони въпросите дали подготвя свой политически проект или се готви за втори мандат. Той отговори лаконично, че е "президент и следва стриктно написаното в конституцията". По темата за втория мандат каза само, че "в момента дневният ред на българското общество е съвсем друг".

На въпрос мисли ли, че компроматната война е начин за водене на предизборна кампания, държавният глава отбеляза, че печеленето на избори трябва да става с увличането на обществена енергия, но мобилизирането ѝ категорично не трябва да става с компромати. 

Той отказа ясен отговор и на въпроса как ще коментира отказа на главния прокурор Иван Гешев да бъде охраняван от НСО. "Трябва да го питате него. Решил е така с неговите структури, които има", каза само президентът. 

Междувременно стана ясно, че на 22 юни Радев ще внесе своето вето на Закона за МВР.