Радев към Каракачанов: Диалог с премиера - само след истината за шкафчето

Политика
13:15 - 22 Септември 2020
4539
Радев към Каракачанов: Диалог с премиера - само след истината за шкафчето

След призива на вицепремиера Красимир Карачанов президентът и премиерът да си протегнат ръка, държавният глава Румен Радев отсече, че диалогът би имал смисъл, само ако бъде поставен на здрава основа.

"Това означава по безспорен начин да изчистим истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението. Кои са механизмите, водещи до този порочен модел да управление, и как те трябва да бъдат остранени. Едва тогава може да се води диалог за бъдещето. Другото е лицемерие и компромис", заяви президентът пред журналисти в ямболското село Бояджик.

В същото време държавният глава за пореден път посочи, че сегашното управление е лишено напълно от легитимност и не може да преведе страната ни през тежката здравна, социална и икономическа криза.

Колкото до вчерашното решение да освободи началника на кабинета си Калоян Методиев, Румен Радев коментира, че

"по този начин му дава свобода да разкрие своя безспорен потенциал другаде, стига да получи доверието, което той му е гласувал". 

Междувременно Радев използва случая да призове гражданите да градят правова държава с независимо правосъдие. "Моята голяма признателност днес е за всички будни граждани, които повече от два месеца оспорват моралното падение и зависимостите на малцина да определят бъдещето целия народ", изтъкна президентът.