Радев: Нямам загубен самолет, нито загинал летец или техник

Президентът получил днес предложението на ВСС за освобождаване на главния прокурор

Топ
18:45 - 12 Декември 2019 (обновена)
3669
Радев: Нямам загубен самолет, нито загинал летец или техник

Президентът Румен Радев продължи задочната словесна престрелка с премиера Бойко Борисов на официална церемония за 60-годишнината на Софийски градски съд. 

"Не съм командир на държавата. Командир на държавата е този, който разпределя бюджета и управлява реално всички сфери", заяви той пред журналисти.

"В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник", отвърна той на предизвикателството на Борисов, който каза, че са падали самолети вследствие на работата на държавния глава.

Радев уточни, че в авиацията отговорност носи командирът и добави, че не само не е губил хора и техника като командир, а заедно със своите подчинени са успели да трансформират подготовката във ВВС от един закостенял модел към прогресивен и съвременен.

"Искам да благодаря на всички, които са служили на държавата. Като командир във Военновъздушните сили съм доказал, че с минимални средства може да се постигне голям ефект.", каза Радев по повод критиките на министър-председателя.
 
Президентът обясни, че днес е получил предложението на ВСС за освобождаване на главния прокурор и предстои описаната в Конституция процедура за назначаване на новия главен прокурор.