Радев отряза Тръмп от предизборния си клип (ВИДЕО)

У нас
14:20 - 05 Ноември 2021
5659
Радев отряза Тръмп от предизборния си клип (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев отряза от предизборния си клип бившия американски президент Доналд Тръмп и накара монтажистите да сложат на фокус само лидерските му срещу с кралица Елизабет Втора, френския и руския му колега Еманюел Макрон и Владимир Путин, и с Папа Франциск. Двамата с Тръмп се видяха очи в очи няколко пъти през първия мандат на Радев, като той бе и гост на шатския държавен глава през 2019 г. на прием в Ню Йорк. 

Прави впечатление, че новият агитационен клип на главнокомандващия за втори мандат започва с кадри от протестите от 2020 г. и е поставен акцент върху разделението на обществото и институциите. Следва компилация от снимки от посещения на Радев в няколко предприятия. 

"С вас съм в моменти на изпитание, с вас съм, когато ни разделят, с вас съм, когато трябва да възстановим държавността и вярата в нашите собствени възможности. С вас започнахме промяната за свободна, справедлива и модерна България. Аз съм с вас", казва Радев във видеото.  

А последният кадър е на устремен с носа си изтребител МиГ-29 за фигура "Кобра" (Кобрата на Пугачов - изпълнена от тогава военния пилот и командир на ВВС Радев - б.р.). Бойна машина присъстваше и в предизборния клип през 2016 г., тъкмо с действителни кадри от изпълнението му на сложната фигура на авиошоуто на ВВС "Това сме ние" на летище "Враждебна" 2 години по-рано. 

Тогава той агитира:

"Внушават ни, че изборът е предрешен, че залогът е маловажен. Но изборът ни ще е съдбоносен. Аз съм един от вас".