Радев: Партиите да не горят мостове

България трябва да има работещ парламент и редовно правителство, заяви президентът след визитата си в ОАЕ

Топ
17:22 - 02 Септември 2022
2038
Радев: Партиите да не горят мостове

Най-важният резултат от тези избори трябва да бъде България да има работещ парламент и устойчиво редовно правителство, които да продължат политиката в защита на българските граждани и бизнеса в условия на криза, да приемат законовата рамка по Плана за възстановяване и устойчивост и да предприемат решителните реформи с дългодсрочен хоризонт, които всички очакваме.

Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставяне на правителстово. Това заяви президентът Румен Радев на Летище София след пристигането си от визита в Обединените арабски емирства.

Визитата на българския държавен глава Румен Радев беше по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. В рамките на посещението в присъствието на двамата държавни глава бяха подписани двустранни документи в различни сектори. Проведе се и бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби.