Радев: Получих авангардно предложение от Главчев

Даниел Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил за външен министър щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси, заяви президентът

Актуални новини
13:27 - 20 Април 2024 (обновена)
7798
Радев: Получих авангардно предложение от Главчев

Вчера в края на деня ми се обади г-н Главчев и ми каза това авангардно предложение. Това заяви лаконично президентът, след като служебният премиер Димитър Главчев призна, че предложил себе си за външен министър на разговорите с Румен Радев.

Макар да му отне почти седмица Даниел Митов най-сетне проумя, че ако го бях назначил на този пост той щеше да изпадне в тежък конфликт на интереси, защото министърът на външните работи е пряко отговорен за организацията на изборите в чужбина и това няма как да стане, ако на поста е заместник-председател на партия, която участва в изборите, коментира още държавният глава.

Румен Радев откри международния турнир Soa Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се състои за 11-и път и тази година ще събере над 1500 участници от 20 държави.

Румен Радев приветства състезателите в зала ”Асикс Арена” и ще предаде на организаторите Купата на президента, която в края на турнира ще бъде връчена на отборния победител. Инициативата „Спортувай с президента" беше обявена от президента Румен Радев през 2019 година.