Радев "връща топката": Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

България се стопи с 600 000, откакто Борисов управлява, заяви президентът в Елин Пелин

Топ
12:09 - 19 Май 2020
2094
Радев "връща топката": Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов смъртността расте, а България се стопи със 600 000. И недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици". Това отсече пред журналисти в Елин Пелин президентът Румен Радев.

Радев припомни, че отдавна е снел доверие от правителството и от години апелира да се пресекат корупционните схеми, които "днес неудържимо изплуват на повърхността", предава БТА.

При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хваля, коментира още Радев в отговор на журналистически въпрос.

Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права, каза още държавният глава. Радев вметна, че е абсолютно неприемливо да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.

Радев отговори на журналистически въпроси след посещението си в иновативна компания, специализирана в производството на соларни технологии, а по-рано се срещна с кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

Президентът поздрави работниците и ръководството на предприятието, че въпреки неравностойната конкуренция със сходни компании по целия свят и които са получили помощ, а тази фирма още не е получила подкрепа от държавата, е възстановила производството си, благодарение на съвременен мениджмънт и иновативност. Радев коментира още, че където местната власт си е на място, както кмета на Елин Пелин, и е ангажирана с развитието на младите хора, образование, спорт, с подкрепа на млади семейства и на бизнеса, нещата се получават.