Радев раздава ордени , Симеон Идакиев получава "Св. св. Кирил и Методий"

Общество
08:42 - 23 Октомври 2020
889
Радев раздава ордени, Симеон Идакиев получава "Св. св. Кирил и Методий"

На 23 октомври от 10.30 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2 Румен Радев ще връчи държавни отличия на изтъкнати българи за значимите им заслуги в областта на културата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Държавният глава ще удостои с орден "Св. Св. Кирил и Методий" – огърлие проф. д-р Елена Кутева-Тъпкова, Мая Вапцарова и Татяна Сърбинска.
 
Румен Радев ще връчи ордени "Св. Св. Кирил и Методий" първа степен на журналиста и пътешественик Симеон Идакиев и Ваня Грашкина-Минчева, която е сред основателите на Българската библиотечно-информационна асоциация и настоящ изпълнителен директор на Националния център за информация и документация към министъра на образованието и науката.
 
С орден "Св. Св. Кирил и Методий" първа степен ще бъде удостоен и Христо Димитров за големите му заслуги в областта на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор.
 
От 13.30 часа на церемония в Гербова зала държавният глава Румен Радев ще удостои проф. д-р Атанас Щерев и проф. д-р Красимир Иванов с орден "Св. Св. Кирил и Методий" – огърлие за техните заслуги за развитието на медицинската наука и образование в България.
 
Президентът ще удостои и Христо Григоров с орден "За гражданска заслуга" – първа степен.