Радев с новина: До дни решават за антителните сертификати

Здраве
12:01 - 05 Ноември 2021
3563
Радев с новина: До дни решават за антителните сертификати

Здравното министерство работи усилено по въпроса релевантно ли е да започне да се издава "зелен сертификат“ срещу наличие на антитела за преболедуван COVID-19 и следващата седмица ще има решение, обяви в Бургас президентът и кандидат за нов мандат Румен Радев. 

„Сега се работи за антителата. Ще стане и това“, категоричен бе държавният глава.

„Ще се справим с COVID кризата, ако всеки е съзнателен и отговорен не само към своето здраве, а и към това на своите близки“, коментира още той. И добави, че се прави детайлен анализ по отношение на антителата и сертифицирането на преболедувалите. 

Попитан дали ще повлияе върху изборния резултат напрежението между Централната избирателна комисия и политическите партии, свързано с броенето на разписките от машините за вота, президентът отговори:

„Има решение на съда и аз мисля, че не трябва да го коментираме, а трябва да го изпълняваме. И се надявам, както ЦИК, така и цялата изборна администрация и всички институции, свързани с провеждането на изборите, да изпълняват това решение, така че да гарантираме честни и прозрачни избори, и да не оставяме съмнение в българите за изкривяване на техния вот.“