Радев се изцепи: Плащам висока цена за мандата на шарлатаните Кирил и Асен

Президентът отчита като грешка кредита на доверие, който е дал на ПП за управление на страната

Политика
17:15 - 05 Декември 2022
6170
Радев се изцепи: Плащам висока цена за мандата на шарлатаните Кирил и Асен

Като тежка грешка оцени президентът Румен Радев кредита на доверие, който е гласувал на Кирил Петков и Асен Василев за влизането им във властта. В брутална позиция срещу съпредседателите на "Продължаваме промяната" от албанската столица Тирана, където е на посещение, държавният глава заяви, че двамата представлявали политическата шарлатания у нас. 

"Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за своята доверчивост. Беше грешка, че изобщо дадох шанс и допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. Една промяна, която българите очакваха отдавна, но за съжаление получиха лъжа. Но както надживяхме автократичният модел, така ще надживеем и тази шарлатания", избухна президентът. 

А попитан дали има скрепена коалиция под неговата егида заедно с ГЕРБ, отговори с въпрос: "Дали се срещам редовно с Бойко Борисов? Разбира се, че не. Но това не е първата лъжа на Асен Василев". Вчера ексвицепремиерът Василев обяви, че новата управленска коалиция била постигната след бързо сближаване на позициите между "Дондуков" 2 и лидера на ГЕРБ.