Радев: Сегашната корупция ни излиза по-скъпо и от избори (СНИМКИ)

Политика
08:51 - 09 Май 2021 (обновена)
4019
Радев: Сегашната корупция ни излиза по-скъпо и от избори (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев съобщи, че до или на 11 май ще разпусне Народното събрание и ще излъчи служебен кабинет.

Той не разкри кой ще е премиерът, а лаконично отговори: „Българин, мъж“.

Той отново коментира думите на премиера в оставка Бойко Борисов за разходите на 45-ото НС с думите: „Корупцията струва повече“.

По повод Деня на Европа държавният глава поднесе цветя на паметника на Незнайния войн.

"Днес с вицепрезидента сме тук, за да отдадем почит на всички загинали българи. България има голям принос в борбата срещу нацизма", каза още държавният глава.

По думите му има около 11 хил. българи, загинали по фронтовете на Втората световна война.

Румен Радев каза още, че е пред Паметника на незнайния войн с вицепрезидентът Илияна Йотова, за да отдаде почит на все още останалите живи ветереани, които и в момента продължават да показват какво означава себеотдайност, жертвоготовност и патриотизъм.

"Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко, по-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно събрание, тя е в огромни размери и с нея трябва да се борим", посочи той в отговор на думите на премиера Бойко Борисов в оставка, че за " шоуто в парламента са харчени по 19 млн. лв. на ден."

"За да имаме избори на 11 юли, на 4 юли категорично не можем, защото няма Избирателна комисия, която да се справи с това предизвикателство. За да имаме избори възможно най-рано, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май, за да изда, указ за назначаване на служебно правителство. Ще направя всичко възможно най-бързо да имаме служебно правителство", каза държавният глава.

"То има много малък времеви мандат, очакванията към него са огромни и отговорностите са големи, то е въпрос на баланс и да се намери най-добрия екип. Слуежбният премиер ще е българин, мъж, мисля, че това е достатъчно", заяви президентът Румен Радев.

Снимки : Агнес Методиева