Радев вдига миговете над София за 6 май?

Връщат военния парад на жълтите павета, водосветът на знамената ще е зад Двореца

Общество
12:00 - 20 Април 2023
4044
Радев вдига миговете над София за 6 май?

Изтребителите МиГ-29 и щурмоваците Су-25 може отново да прелетят в бойни фигури и комбинации над София за 6 май - Денят на храбростта и професионален празник на Българската армия, намекват от МО. Решението дали военният парад, който за пръв път от 2019 г. отново се връща на жълтите павета, ще е в пълния си блясък, макар и с оредяла бойна техника, ще бъде взето окончателно идната седмица.

Дори обаче главнокомандващият и генералитетът в МО, начело с министъра, да разрешат вдигането на военната ни авиация за радост на малки и големи над жълтите павета, пак може да се стигне до орязване на демонстрацията при нестабилни метеорологични условия, както се е случвало в миналото. 

И все пак, ако дойде заповед "отгоре", тренировките на миговете и Су ще започнат 2-3 дни преди празника и пак ще изкарат хиляди по балконите в опит да зърнат летателните заложби на родните асове. 

В такъв случай само техниката на Сухопътните войски и вертолетите ще бъдат показани за гергьовския парад. 

Водосветът на бойните знамена тази година пък няма да е на площада при храма "Св. Александър Невски" до Вечния огън, а на пл. "Княз Александър Първи" заради продължаващия ремонт на жълтите павета, вече съобщават от "Дякон Игнатий".