Радев вика партиите на консултации след седмица

БСП отказа на дуото Плевнелиев-Паси преговори за кабинет

Политика
09:18 - 18 Октомври 2022
2009
Радев вика партиите на консултации след седмица

Президентът Румен Радев ще свика консултациите за бъдещ кабинет с парламентарно представените партии идната седмица, разкри в телевизионния ефир бившия туристически министър Христо Проданов, член на БСП. И обяви, че левицата отказва на тандема Росен Плевнелиев - Соломон Паси преговори в подобен формат. 

За целта от "Позитано" 20 ще изпратят изрично писмо още днес. 

Разговорите започват на 20 октомври, съобщиха вчера от пресофиса на президента на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.

Той коментира и предложението за кандидатура за председател на НС от БСП. Проданов заяви пред Би Ти Ви, че ще бъде излъчена днес в 17 ч.

"Ние смятаме, че председателят на парламента трябва да е хладнокръвен човек с опит, който може наистина да владее залата и да въдворява ред в това, което се случва в Народното събрание. Той трябва да знае добре парламентарните процедури, защото това е изключително важно, за да може наистина парламентът да е ефективен. В последните три Народни събрания видяхме, че парламентите изобщо не работят ефективно. Голяма роля в това парламентът да бъде ефективен и да работи за разрешаване на проблемите на хората е ролята на председателя на парламента“, коментира Проданов.

На този профил отговаря досегашният зам.-шеф на институцията, излъчван от БСП - Кристиан Вигенин.