Радев за СМ: В желанието да ме уцели, Петков простреля Нинова (НА ЖИВО)

Депутатите гласуваха празен чек, така и не се запознаха с казуса, заяви президентът

Политика
11:47 - 25 Юни 2022
4852
Радев за СМ: В желанието да ме уцели, Петков простреля Нинова (НА ЖИВО)

Гласуваното от парламента френско предложение съдържа голяма част от основните български изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към целия този процес. Ако дипломати от Външно разчитаха не само на президентската институция и не пилееха врме да вкарат разнопосочната политика  в преговорни рамки. Това заяви президентът Румен Радев от Граф Игнатиево.

Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в конституцията. Парадоксално е, че беше по-лесно да се убеди френския президент, отколкото българския министър-председател, заключи  президентът.

Що се касае за езика на омразата, вчера депутатите гласуваха празен чек за нещо, което мнозина от тях не се запознаха. Което категорично не предостави нужните механизми, срокове за защита и ще остави следващите правителства да водят спорове със Скопие. Кирил Петков и министрите, с изключение на ИТН отхвърлиха предложението за вписване на българите и го приеха късно.

Премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна и в желанието да ме уцели простреля г-жа Нинова, която отговаря за разрешителните, обясни Радев.