Радев: Заплахи за живота на когото и да било, са недопустими в България

Президентът визира случая с шефа на "Военна полиция" Ивайло Сотиров

Топ
12:27 - 17 Октомври 2024
1297
Радев: Заплахи за живота на когото и да било, са недопустими в България

"Заплахи за живота, срещу когото и да е било, са недопустими в България. Мисля, че тук компетентните органи ще реагират веднага", така президентът Румен Радев коментира противоречивата информация, че директорът на служба „Военна полиция" бригаден генерал Ивайло Сотиров е получил заплаха за живота си. 

По-рано днес подобна информация съобщи bTV, позовавайки се на източници в Министерството на отбраната, които по-късно отрекоха информацията. 

"Мисля, че е крайно време да извадим главите си от пясъка и да се върнем там, където ни е мястото. В Босна и Херцеговина гледат на България като един достоен и силен член на НАТО и ЕС. Те гледат на нас с надежда - да помагаме, да водим. Час по-скоро България трябва да възстанови водещата си роля на Балканите", каза Радев, който е на посещение в Босна и Херцеговина.

Той отправи апел към българските политици и партии: 

"Час по-скоро да решат своите вътрешно-семейни проблеми и да върнат България, където и е мястото на Балканите, и в Европа. Доказали сме, че може да инициираме важни процеси и се надявам час по-скоро да оправдаем това", каза още президентът.