Ради Черния е тарторът на автоджамбазите в Слънчев бряг

До 2025 г. бандитът е трябвало да бъде в затвора

Актуални новини
13:39 - 19 Юли 2023
3839
Ради Черния е тарторът на автоджамбазите в Слънчев бряг

Врачанинът Радослав Тошков, по прякор Черния, е тарторът на разбитата група за крадене на коли в Слънчев бряг. Това съобщават отлично информирани източници от полицията, цитирани от Флагман.бг. 

Врачанинът е добре познат на органите на реда, има дебело досие и се смята за един от големите професионалисти сред автоджамбазите. Той е задържан за същото престъпление и преди, като последния път това се е случило в началото на 2019 година в Дюселдорф в Германия при мащабна специализирана операция. 

Тогава автоджамбазинът е осъден на 6 години и 6 месеца лишаване от свобода, но през август 2020 година Врачанският окръжен съд взема решение да го премести в български затвор. Според решението Радослав Тошков до 2025 година е трябвало да бъде зад решетките. Защо обаче е на свобода и продължава с престъпната си дейност – не е ясно. 

Междувременно източници разкриха схемата за задигане на автомобили: групата атакувала скъпи возила предимно в Слънчев бряг и Бургас. Заедно с него в курортния комплекс са арестувани още двама врачани – Сергей Миронов и Николай Георгиев. 

Автомобилите, които си набелязват и крадат, са с безконтактно палене. Те притежават модерна специализирана техника, която прихваща сигнал от колата, когато си до нея. Уредът генерирал същия сигнал като оригиналния ключ на возилото. 

„Тези са големи професионалисти в краденето на коли, особено тарторът Ради Черния. Действат по следния начин – минават на обход, харесват си кола, отиват с въпросната машинка, прихващат сигнала, дърпат се настрана и изчакват определено време – когато трафикът е най-интензивен или до късните часове, когато има по-малко хора и полиция.

От машинката прехвърлят вече прихванатия сигнал на предварително подготвен автомобилен ключ и като дойде „тяхното време“, отиват там, качват се в колата все едно е тяхната и потеглят“, разкри човек на Ради Черния, който добре познава схемите му. 

Групата карала колите в сливенското село Гавраилово, където други са разглобявали автомобилите и после продавали частите на пазара за втора употреба. 

Общо 11 души са задържани от ОПГ-то в цялата страна. В Бургаска област са тримата, но засега с повдигнато обвинение са само Радослав Тошков и Сергей Миронов.

Очаква се днес да им бъде гледана мярката за неотклонение.