Радина Червенова преборила 2000 кандидати за БНТ

Хачо Бояджиев видял таланта й, взел я на хонорар, „докато порасне”

Легенди
09:21 - 21 Септември 2019
13747
Радина Червенова преборила 2000 кандидати за БНТ

Легендарната водеща на БНТ Радина Червенова започнала работа в националната телевизия на хонорар, след като преборила 2000 кандидати за работа.

„Имаше конкурс за говорители - звездите на телевизията тогава. Състезанието беше за едно място, за което се явиха 2000 кандидати. Не съм имала надежда, че ще ми се случи. Конкурсът беше в продължение на година.

Стигнах до финала, но изглеждах много малка, а това беше периодът, в който младостта не се толерираше толкова много. Хачо Бояджиев, бог да го прости, на когото съм много благодарна, ми каза: „Ти имаш качества. Оставаш. Просто изчакай малко да пораснеш, защото така, като те гледам, няма кой да ти повярва”, казва Радина в интервю пред „24 часа”.

„Започнах да работя на хонорар. Ето оттогава е амбицията ми, желанието, любопитството и интересът към телевизията. Това беше най-модерната медия, там работеха най-добрите. Тогава действително имаше истинска конкуренция, избираха най-доброто сред хиляди. Сега при толкова много телевизии като че ли най-добрите вече не търсят телевизията. Може би е нормално, защото времето е друго”, разсъждава водещата, която успя да пребори рака.

„Това, за което имам самочувствие, е, че след като минах през всички конкурси, ме оцениха хора легенди, които телевизията беше превърнала в институции. Научих, че такива личности създават авторитета на медията и я превръщат във власт.

Смятам, че човек, когато постига нещо, за което е мечтал, е истински щастлив, когато го направи сам. Много е важно, стигайки до един връх, да си казваш - а, има още един, искам и него да изкача. Трябва да имаш цел, към която да вървиш, винаги да се стремиш, никога да не казваш: „Аз съм най-великият, постигнах всичко”. Тогава всичко се срива”, убедена е съпругата на бившия вече БНТ шеф Коко Каменаров.