Радио „Ехото на Москва“ се самозакрива

Новината съобщи в социалната мрежа „Телеграм” главният редактор на медията Алексей Венедиктов

Новини
11:01 - 03 Март 2022
4040
Радио „Ехото на Москва“ се самозакрива

Съветът на директорите на „Ехото на Москва” реши да ликвидира радиостанцията и нейния интернет сайт. Това съобщи в социалната мрежа „Телеграм” главният редактор на медията Алексей Венедиктов.

Информацията за ликвидирането на „Ехото на Москва“ беше потвърдена от пресслужбата на “Газпром медия”, която осигуряваше финансирането на радиостанцията. Тя беше изключена от радиоефира още в понеделник от медийния регулатор „Роскомнадзор” по искане на Генералната прокуратура.

От прокуратурата обосноваха искането си с твърдението, че „сайтовете на радио „Ехото на Москва” и на телевизия „Дъжд“ целенасочено и систематично публикуват призиви към екстремистка дейност, както и невярна информация за действията на руските военнослужещи в рамките на специалната операция за защита на Донецката и Луганската народна република”. Малко по-късно достъпът до двата сайта беше блокиран.

Радиостанцията „Ехото на Москва” беше известна с критиките си към политиката на Кремъл, въпреки че се финансираше от държавната компания „Газпром”.