Радо Янков счупи каръка в Банско: Влетя във финалите (СНИМКИ)

Бг завздата в сноуборда излезе на роден сняг от дупката да не може да преодолее квалификациите

Зимни
11:16 - 22 Януари 2023
3354
Радо Янков счупи каръка в Банско: Влетя във финалите (СНИМКИ)

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков излезе от дупката точно в Банско и счупи каръка да се движи на косъм от финалите. В днешния паралелен слалом Радо се класира за директните елиминации в старта от световната купа по сноуборд.

Българската звезда завърши на 7-о място в квалификацията и на 1/8-финалите ще кара срещу американеца Коди Уинтърс.

Младата ни надежда Александър Кръшняк бе само на 8 стотни от участие във второто квалификационно спускане, като даде 17-о време на червеното трасе. За втория етап се класират първите 16 от двете трасета. Кристиян Георгиев, Димитър Гарничев и бащата на Александър - Михаил Кръшняк, също отпаднаха само след едно спускане.

Квалификацията бе спечелена от Маурицио Бормолини от Италия, следван от австрийците Александър Пайер, Арвид Онер и Фабиан Обман.

При дамите единствената ни представителка Теодора Пенчева, както и вера се представи много добре, като завърши квалификацията на 18-о място на 2,02 секунди от първите 16, които влизат на директните елиминации.

Квалификацията бе спечелена от австрийката Даниела Улбинг пред олимпийската шампионска в дисциплината Патриция Кумер от Швейцария и победителката от събота тук в Банско Джули Цог също от Швейцария.

Финалите са от 13 ч.

СНИМКИ: BanskoWorldCup