Радомир Чолаков: Няма да правим коалиция с ДПС, май

Депутатът от ГЕРБ е убеден в евроатлантизма на партията на Карадайъ

Топ
18:45 - 06 Октомври 2022
4294
Радомир Чолаков: Няма да правим коалиция с ДПС, май

"Не мисля, че ГЕРБ би направила формална или неформална коалиция с ДПС, не мисля, че това би било приемливо", коментира този следобед Радомир Чолаков от ГЕРБ в новия епизод на подкаста на Полина Паунова.

"Мисля, че такава коалиция няма да бъде приета, нито от нашите избиратели, нито от други избиратели", добави Чолаков, който беше депутат в последните три парламента, а сега ще бъде депутат и в 48-ия парламент.

Преди два дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на няколко пъти посочи, че бъдещото правителство трябва да отстоява евроатлантическата същност на България, а днес Чолаков коментира, че според него и ДПС и "Български възход" са такива партии и че може би и БСП би подкрепила някои решения, свързани с геополитиката на страната.

"Мисля, че ДПС с поведението си, с политиката си, с гласуванията си, е показала, че е евроатлантическа партия. Сигурен съм, че и Стефан Янев, също би бил сторонник на евроатлатническата идея в новия парламент с новата партия "Български възход. БСП също ми се струва... защо те да не подкрепят определени геополитически или геостратегически решения", каза още Чолаков.