Радост за феновете: Ара Маликян идва, но през май

Испанският цигулар ще изнесе 7 вместо 3 концерта в София, Варна и Пловдив

Култура
12:45 - 05 Март 2021
1932
Радост за феновете: Ара Маликян идва, но през май

Концертите на Ара Маликян, които трябваше да се проведат у нас от 12 до 15 март се отлагат за месец май. Испанският цигулар ще изнесе 7 вместо 3 концерта заради спазване на противоепидемичните мерки в залите, като ще свири три пъти в София, и по два във Варна и Пловдив, съобщиха BG Sound Stage.

Новите дати са 18 и 19 май 2021 г. – София, зала 1 на НДК, 20 май 2021 г. – Варна, ДКЦ и 22 май 2021 г. – Пловдив, зала С.И.Л.А.

България се намира в извънредна епидемична обстановка до 30.04.2021 г., а съгласно заповед на здравния министър от 25.11.2020 г. е забранено провеждането на сценични прояви и концерти, които остават последният сектор, за който важат ограниченията за функциониране. Въпреки това, държавните оркестри и състави работят в противоречие със заповедта от 25.11.2020 г., добавят организаторите.

В продължение на повече от месец, организаторът BG Sound Stage направи всичко възможно, отправяйки запитвания до всички отговорни институции – Министерство на здравеопазването, Министерство на културата, РЗИ, и други, с молба да бъде разрешено провеждането на концертите на Ара Маликян у нас при спазване на капацитет от 30 % и всички мерки. За съжаление, без резултат! Беше получен отговор от министъра на културата Боил Банов, в което се казва, че разпорежданията на здравния министър трябва да се спазват и нарушителите подлежат на санкции.

Закупените билети за концертите на Ара Маликян важат за новите дати без презаверка, в съответствие с обявените в интернет страницата на организатора Правила и условия.
Скоро ще бъде съобщена конкретна информация за разпределението на билетите по дни и часове за съответните зали, добавят още от BG Sound Stage.