Радостин Василев: Слави Трифонов ме хвърли на мафията (НА ЖИВО)

Общество
18:05 - 13 Юни 2022
9489
Радостин Василев: Слави Трифонов ме хвърли на мафията (НА ЖИВО)

Радостин Василев сваля доверието си от Слави Трифонов, защото задкулисието и интересите на група хора владеят лидера.

"С огромна тъга даваме тази пресконференция, за да обявя, че аз в качеството си на министър на спорта не мога повече да подкрепям действията на лидера на ИТН. За съжаление мафията пробива в "Има такъв народ".

Заедно с Василев напускат депутатите Иво Атанасов, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Георги Георгиев, Деян Петков.

„Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. При всичките ни срещи с него все повече в мен се задълбочаваше усещането, че това не е парламентарен, а бизнес проект. Това е било заложено още от самото начало”, посочи Радостин Василев.

Според него темата със Северна Македония е "абсолютно измислена причина, използвана за повод". "Причината е друга. Причината е, че не могат да се реализират някакви финансови проекти някъде. Петков започна да говори така, че РСМ наистина да не е проблем", заяви Василев. 

"Аз подлъгах страшно много хора, зарязах си семейството, защитавах Слави Трифонов навсякъде, създадох легенди за него, докато той се криеше. Сега разбирам защо го е правил. Хора в западни фирми напуснаха заради мен. Вместо благодарност Трифонов ме хвърли на мафията. Задкулисието проби при нас. Готов съм да се подложа на полиграф, каквато е практиката при Трифонов. 

Направих кръстоносен поход срещу мафията в спорта. Сега ще ни изкарат предатели. Федерациите се превърнаха в офиси на ГЕРБ. Мога да бъда тероризаран, но не мога да бъда купен. Трифонов е приятел от 15 години с Орлин Алексиев. Нека Тошко Йорданов да каже дали са му обещавали пари за това дали получава финансови облаги във връзка със структури, обладали Министерството на регионалното развитие", призова Василев.

"Всъщност заради това министерство пада държавата. Имаше майтап сред нашите депутати, че правителство ще има, докато Гроздан Караджов е на власт", разкри от кухнята Василев.

По думите му "Има такъв народ" е бил бизнес проект от самото начало. Несъгласието коалиционните партньори да предоставят пари на конкретни фирми било същинската причина за изтеглянето им от власт.

"На нас ни казват за какво и кого да гласуваме. Не изпълнихме нищо от програмата си, дори не я поставихме за разглеждане пред коалиционните ни партньори. Изпълнителният съвет предлага на Националния съвет назначаването на длъжности. Така е по устав. Нито за едно назначение в партията, решение на Националния съвет нямаме. Не съм се виждал със Слави, той изпращаше Тошко Йорданов. Той беше като пощенски гълъб. Ние го питаме кажете за това назначение, кажете за онова. Той ни отговаряше, че това не е наша работа и да не се занимаваме с това. Беше ни казано, че ИТН не сме ние, а Слави Трифонов, обясни депутатът Иво Атанасов, който също напуска партията на шоумена. 

Съжалявам, че не поисках Тошко Йорданов да бъде изключен от партията. Постовете на Слави Трифонов са унизителни. Не знам какво е стигало до него, след като не можехме да се срещнем с него. Г-н Трифонов, никога не съм предавал кауза, това беше направено от нашето ръководство, обърна се той към Дългия. 

Радостин Василев обяви, че Гроздан Караджов е пазел хората на ГЕРБ в службите. Той не е искал да ги уволни. Една чистачка не можем да назначим, каза той. 

Очаквайте подробности!