Рафаел Надал преодоля сръбски талант, има шанс отново да е номер 1

Бика от Майорка се класира за четвъртфиналите в Акапулко и е потенциален съперник на Григор Димитров след това

Спорт
14:01 - 27 Февруари 2020
1577
Рафаел Надал преодоля сръбски талант, има шанс отново да е номер 1

Водачът в схемата Рафаел Надал се класира за 1/4-финалите на турнира в Акапулко. 33-годишният испанец, който е потенциален съперник на Григор Димитров на 1/2-финалите, надигра тази сърбина Миомир Кечманович с 6:2, 7:5. Така Матадора си осигури среща с южнокорееца Соонвоо Квон, който срази поставения под №8 сърбин Душан Лайович със 7:6, 6:0.

Надал спечели първите пет гейма в мача си с 20-годишния Кечманович. При 5:1 Надал допусна пробив, но след това направи рибрейк за 6:2 и първата част приключи. Вторият сет бе доста по-оспорван. В първите седем гейма нямаше пробиви, но Надал реализира брейк за 5:3 и всичко изглеждаше решено. Не така мислеше обаче 50-ият в ранглистата балканец, който върна пробива, а след това изравни за 5:5. Сервирайки за вкарване на сета в тайбрек при 5:6, сърбинът не издържа, загуби подаването си и така Надал все пак затвори мача в две части.

С днешната победа двукратният шампион в турнира Надал запази шансове да се върне на върха в ранглистата на ATP в началото на следващата седмица. Това може да се случи само при изпълнението на две условия - испанецът да спечели трофея в Акапулко, а Новак Джокович да не се класира на полуфиналите в Дубай. Сърбинът вече е на 1/4-финалите, като му предстои мач с руснака Карен Хачанов.

Междувременно изненадата на деня в Акапулко поднесе американецът Томи Пол. Тенисистът, който спря Григор Димитров на тазгодишното Открито първенство на Австралия, изхвърли от турнира в Мексико поставения под №2 в схемата Александър Зверев. Пол се наложи над германеца с 6:3, 6:4, като във всеки от двата сета направи по един пробив. В следващата фаза американецът ще играе с поставения под №5 Джон Иснър в изцяло американски четвъртфинален двубой.

Иснър се справи във втория кръг с участващия с квалификанта от САЩ Маркос Джирон с 6:3, 7:6 (4). От турнира отпадна и №4 в схемата Феликс Оже-Алясим (Канада), който загуби с 4:6, 4:6 от британеца Кайл Едмънд.