Райън Гигс се разплака в съда: Кейт ме риташе в главата!

Спорт
16:11 - 18 Август 2022
4011
Райън Гигс се разплака в съда: Кейт ме риташе в главата!

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс не издържа на напрежението по време на съдебния процес срещу него. Уелсецът е обвинен в домашно насилие над бившата си приятелка Кейт Гревил заради това, че на 1 ноември 2020 година я е ударил в лицето с лакът и с глава при скандал.

В съдебната зала Райън Гигс се разплака, като заяви, че прекараната нощ в полицейската килия е била "най-лошото преживяване в живота му". Отне му няколко минути, за да се успокои, преди да продължи да дава показания.

Преди това Гигс обяви пред съда, че е бил "объркан и уплашен", след като е бил обвинен, че е ударил с глава приятелката си по време на спор заради мобилен телефон.

Той заяви, че не е удрял умишлено Кейт Гревил по главата и че двамата случайно са сблъскали главите си.

Давайки показания за втори ден, Гигс заяви, че Гревил се е опитвала да вземе телефона си от джоба му, когато са се озовали лице в лице в кухнята.

"Тя ставаше все по-агресивна. Бяхме изправени един срещу друг. Беше нещо като дърпане на въже и след това си ударихме главите", каза той и добави, че след това Гревил е паднала назад и че "съвсем ясно е видял, че е наранена".

36-годишната Гревил разказва пред съда, че Гигс е сложил двете си ръце на раменете ѝ и я е ударил с глава в лицето, след което двамата продължават сблъсъка си и на земята. Там играчът е разбил устната на жената след удар с лакът. Бившият футболист обаче твърди, че е действал при самоотбрана.

"Кейт започна да ме рита в главата. Веднага щом се озовахме на пода, ме ритна в главата и аз се защитих.

След около шест-седем ритника в главата просто станах и тръгнахме всеки по своя път", свидетелства Гигс.

Ако бъде признат за виновен, го грозят до 5 години зад решетките.