Райчев: ДБ имат реален шанс за кабинет с третия мандат

ПП дойдоха като обединител и центристка партия, залитнаха вдясно, отсъди политологът

Новини
11:57 - 12 Юли 2022
1366
Райчев: ДБ имат реален шанс за кабинет с третия мандат

"Продължаваме промяната" не положиха сериозни усилия да направят ново правителство. "Демократична България" изглежда има най-голям шанс за кабинет с третия мандат и най-вероятно третият мандат ще им бъде даден. Това е прогнозата на политолога Андрей Райчев, след като от ГЕРБ обявиха, че ще върнат втория.

В студиото на БТВ политологът обясни, че не всички си дават сметка, че за тези няколко месеца в България се случи огромно политическо разместване на върха. ПП дойдоха като обединител и центристка партия, но през пролетта и след началото на войната в Украйна, започнали да изменят своето присъствие в дясна посока. ПП вече не са центристката партия обединител, а дават заявка за дясна партия, изтъкна Райчев.

Андрей Райчев отбеляза, че ИТН се опитват да наберат нова височина, но дали ще успеят, е трудно да се каже. Тяхната съдба щяла да стане ясна това лято. По думите му изборите чукат на вратата - в началото на октомври месец - а Корнелия Нинова се държи за властта, за да спечели време и да получи третия мандат, но няма да стане.

Според политолога Нинова ще изпадне в тежко положение. Румен Радев не иска да има служебно правителство, защото това би било огромна тежест.

В политическото пространство центърът е оголен, а левица няма. Това е нестабилна, макар и временна ситуация, анализира Райчев.