Райна Кабаиванска била кума на гей сватба

Оперната прима подкрепя всячески учениците си, включително и като свидетел на бракосъчетанията им

Новини
20:02 - 14 Октомври 2023
11336
Райна Кабаиванска била кума на гей сватба

Макар и на 88, голямата оперна прима Райна Кабаиванска не спира да обучава млади таланти. Тя отново е в България за своя майсторски клас, в който участие взимат ученици от цял свят. Примата, изявявала се на най-големите сцени по света, първи път разкри интересни истории, случили ѝ се извън работата, в интервю за Нова телевизия. В него тя призна, че неотдавна е кумувала дори на гей сватба, пише в. "Филтър".

„Чувствам учениците си като свои деца. В нашата работа трябва има любов. Веднъж моята ученичка Вероника, която вече гради световна кариера, ми каза: вие сте ми като майка. И винаги е споделяла с кого има връзка, с кого се е разделила. Този път обаче ме изненада, като ми призна, че се е сгодила с жена. После направихме сватба и аз ѝ бях свидетел. Приех го абсолютно без никакви комплекси" разказа Кабаиванска.

Тя разкри още, че избира учениците си по талант или както се казвало едно време - да носят в себе си святото огънче. В семейството ѝ нито нейната дъщеря, нито внуците ѝ проявяват интерес към пеенето. Дъщеря ѝ е професор археолог, а големият внук Джовани пожелал да постъпи в гимназия с изучаване на гръцки и латински език и да се занимава с философия.

 „Внучката ми Чечилия е вече на 8 и е голяма смешка. Наскоро ми каза: „Бабо, ти си вече много стара и защо гърдите ти гледат надолу?". (Смее се.) Много е наблюдателна. Тя знае коя е нейната баба, но се притеснява. Това е наследство от майка ѝ, която винаги се е срамувала от този ужас да има майка, която пее."