Райна Кабаиванска - специален гост на Новогодишния концерт на Софийска филхармония

Под палката на Саша Гьотцел ученици на оперната прима ще изпълнят арии и дуети от известни опери

Култура
11:30 - 12 Декември 2023
2684
Райна Кабаиванска - специален гост на Новогодишния концерт на Софийска филхармония

Световноизвестната оперна прима Райна Кабаиванска ще бъде специален гост на Новогодишния концерт на Софийска филхармония на 28 декември в зала "България", научи Lupa.bg. Финалният концерт на националния оркестър за тази година ще бъде под палката на гост-диригента австрийския маестро Саша Гьотцел. 

Празничният концерт е с участието на певците от Школата на Райна Кабаиванска - Витория Йео, Андреа Каре и Александрина Михайлова. За да проследи изявите на своите ученици маестра Кабаиванска ще бъде сред публиката в зала "България". Концертът е с участието на Националния филхармоничен хор.

Поради големия интерес към Новогодишен концерт на Софийска филхармония са пуснати ограничено количество допълнителни билети на касата на зала "България".

В празничното музикално събитие ще прозвучат арии и дуети от най-известните световни опери - „Сватбата на Фигаро“ и "Дон Жуан" от Моцарт, "Дон Паскуале" от Доницети, „Евгений Онегин“ от Чайковски, „Сицилиански вечерни“ от Верди, "Бохеми" и "Джани Скики" от Пучини, "Фауст" от Гуно и др.

По време на Новогодишния концерт публиката ще се наслади и на знаменития "Египетски марш” от Йохан Щраус-син. На финала ще прозвучат „Наздравица“ от операта „Травиата“ на Джузепе Верди и двете музикални перли от Йохан Щраус – „На хубавия син Дунав“ и "Радецки марш."