РАК ИЛИ НЕ: Няма връщане назад за Хари

Това не означава, че крал Чарлз не е отворен към възможността да оправят отношенията с по-малкия си син в близко или по-далечно бъдеще

Шоу
15:44 - 21 Февруари 2024
7225
РАК ИЛИ НЕ: Няма връщане назад за Хари

Когато се разбра за тежката болест на крал Чарлз Трети, множество експерти заговориха за евентуално помирение между неговите синове. Но в момента тази възможност изглежда по-скоро нереална. А на фона на липсата на достатъчно действащи членове на кралското семейство, които да поемат всички актуални ангажименти, се появи и предположението, че принц Хари може да се върне към дейността си като кралска особа. 

Според Page Six херцогът на Съсекс би възстановил временно тези свои задължения само ако крал Чарлз го помоли да го направи. Най-вероятно няма как да откаже на баща си, защото така за пореден път, ще изгори всички пътища помежду им. Но сам не би предложил подобно решение на сложната ситуация в двореца. 

Хари, който е пети поред за наследяване на трона, заяви при последното си интервю, че обича семейството си и е благодарен за възможността да бъде с баща си в трудния момент след научаването на тежката диагноза. Но на този етап очевидно тя няма да бъде повратната точка в отношенията им. 

Принц Хари може и да се съгласи да се върне в кралския двор, но само временно, ако кралят го помоли, но вероятността да го направи е много малка. След поредната му публична поява на църковна служба през уикенда, говорител на монарха заяви за медиите, че той е "твърдо на мнение", че за херцога на Съсекс връщане назад няма - "по никакъв път и под никаква форма".

Това не означава, че крал Чарлз не е отворен към възможността да оправят отношенията с по-малкия си син в близко или по-далечно бъдеще. Но личните дела са далеч от служебните и не бива да се смесват.