Рак пипна Дядо Коледа от "Сам вкъщи"

Актьорът няма застраховка, събира пари за операция

Шоу
13:30 - 07 Декември 2023
2621
Рак пипна Дядо Коледа от "Сам вкъщи"

Актьорът от „Сам вкъщи“ Кен Хъдсън Кембъл, на 61 години, е диагностициран с рак, а семейството му стартира кампания за набиране на средства, за да се опита да помогне за покриването на „огромните“ разходи.

Кембъл, който също участва в "Армагедон", се появи като мъдрия Дядо Коледа в „Сам вкъщи“ от 1990 г. с Маколи Кълкин.

ой беше диагностициран с рак на 27 октомври, след като лекарите откриха тумор, който "неуловимо е израснал в дъното на устата му и е започнал да навлиза в зъбите му".

Изявлението на страницата на звездата в GoFundMe обяснява, че той ще се подложи на 10-часова операция на 7 декември за отстраняване на тумора, която също ще премахне значителна част от челюстната му кост, заедно с лимфни възли, които ще се използват за подпомагане на възстановяването на нова челюст.

Кембъл също трябва да се изправи пред лъчева терапия, както и евентуално курс на химиотерапия в това, което се очаква да бъде изтощителен шестмесечен период на възстановяване.

За съжаление, той загуби здравната си застраховка през януари 2022 г., която преди това го покриваше за повече от три десетилетия от кариерата му, като семейството му очакваше космически високи допълнителни разходи, въпреки преминаването към нов застраховател, в който Кампел има „голяма вяра ".

„Независимо от това, той очаква една седмица в болницата, занимавайки се със сонда за хранене, кожни присадки и трахеотомия, а ние разглеждаме допълнителни възможности за възстановяване като домове за възрастни хора. Въпреки че физиотерапията и логопедията са покрити, ние очакваме огромни разходи от собствения ни джоб за болногледачи/квалифицирани медицински сестри, застрахователни премии, медицинско оборудване, транспорт, зъбни импланти, протези и кой знае какво още“, се казва в изявлението на страницата за набиране на средства.

„Кен Кембъл е семеен човек. Любящ баща на две деца с възхитителна жажда за живот и страст към актьорството, писането и спорта."