Рак уби фризьора на Даяна, Барет криеше големите й тайни

"Магьосникът" Джон живееше с фразата: "Не е важна само косата, а и грижата"

Новини
16:17 - 10 Август 2023
5026
Рак уби фризьора на Даяна, Барет криеше големите й тайни

Фризьорът-аристократ Джон Барет, работил с принцеса Даяна и Марта Стюарт, почина на 66, след като загуби битката с рака на кръвта.

Тъжната вест бе съобщена на страницата на салона му в Instagram.

Изявлението гласи: "От името на екипа на салон "Джон Барет" със съжаление и голяма болка съобщаваме за кончината на нашия основател и собственик, легендарния Джон Барет. Той живееше с фразата: "Не е важна само косата, а и грижата" Сега, повече от всякога, ще се обединим като "семейството", което Джон така гордо създаде и за което се грижеше и ще продължим да работим усилено, за да накараме нашите клиенти да изглеждат и да се чувстват по най-добрия начин".

Барет бе един от най-доверените хора на принцесата и мнозина твърдят, че е криел най-големите й тайни, които самотната принцеса споделяла с него.  

Майсторски направените фризури на Даяна създадоха огромна част от шармантната й визия, която се превърна в истински писък на модата във Великобритания. Барет буквално преобрази принцесата, като преобразяваше лицето й след часове занимания с ножицата и четката, припомнят негови фенове.         

Приятели и звездни клиенти на фризьора изразиха почитта си към него. Дона Еър написа: "Такава мила и щедра душа! Благодарна съм за гостоприемството ти в Ню Йорк. Почивай в мир, Джон". 

Роден в Лимерик, Ирландия, но израснал в Лондон, той открива първия си салон в Ню Йорк през 1996 г. и го ръководи в продължение на повече от 20 години.