Ръководството на БДЖ забранило контактите с медиите

Машинистите канят спешно на среща депутати и министъра на транспрота

Новини
12:36 - 09 Октомври 2019
1865
Ръководството на БДЖ забранило контактите с медиите

Директорите на БДЖ са забранили на служителите да контактуват с журналисти. Това разкрива Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт.

Именно заради тази забрана неправителствената организация е поела ролята на говорител на железничарите и от тяхно име съобщава, че в сряда, 9 октомври, машинистите от локомотивно депо "София" канят на среща по наболели въпроси депутати, както и ресорния министър Росен Желязков, а също и ръководството на жп предприятието. 

"Целта на срещата е да се привлече вниманието на всички парламентарни сили към изключително тежкото състояние на железницата, а тези, от които зависят политическите решения, да видят ситуацията на терен и да представят визията си за бъдещето на БДЖ", поясняват от гражданската инициатива. Ще се обсъжда спирането на влакове поради недостиг на годни за работа локомотиви и вагони, както и темата за средствата, които правителството планира да заложи за БДЖ в бюджета за идната година, информира segabg.com. 

През миналата седмица стана ясно, че БДЖ спира временно 14 влака по няколко регионални направления именно заради липсата на локомотиви. Превозването на пътниците по тези направления се поема от автобусни фирми, което допълнително създава напрежение сред машинистите.