Ръководството на прокуратурата ще участва в конференция в ЕП за разширяването на Шенген

Топ
08:39 - 07 Ноември 2023
2049
Ръководството на прокуратурата ще участва в конференция в ЕП за разширяването на Шенген

Ръководството на прокуратурата и представители на МВР ще участват в конференция в Европейския парламент в Брюксел, посветена на разширяването на Шенген и ролята на България за европейската гранична сигурност. Това съобщиха от прокуратурата и от вътрешното министерство.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и заместник главният прокурор Мария Павлова ще участват в конференцията "Разширение на Шенген: Ключовата роля на България в областта на граничната сигурност".

Участие ще вземат още заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова, директорите на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов и на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Атанас Илков.

Форумът се организира от евродепутата Емил Радев. Заместник-председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) ще бъде модератор на дискусията.

Събитието ще бъде открито с видео обръщение на председателя на ЕП Роберта Мецола, поканени за участие са представители на Европейската комисия и испанското председателство на Европейския съюз.