Ралица Василева скърби за Нери Терзиева

Заедно поставихме основите на свободната българска журналистика, спомня си някогашното лице на Си Ен Ен

Общество
21:44 - 02 Юни 2022
7301
Ралица Василева скърби за Нери Терзиева

Голяма загуба за журналистиката, скръбна вест за всички, които имаха честта да познават Нери Терзиева. Напусна ни внезапно днес. Нери Терзиева създаде сегашните поколения в българската журналистика и телевизионните новини. А един от най-близките хора на Нери е Ралица Василева. Преди да стане лице на Си Ен Ен тя прави първите си стъпки в професията именно в екипа на Нери - в БНТ.

Ето какво разказа тя: 

"Ние не знаехме всъщност как се прави истинска свободна телевизия. Гледахме Си Ен Ен, гледахме други свободни телевизии и медии и от тях се учехме. Знаехме едно нещо, което никога не изневерява на

добрия журналист - че той трябва да бъде етичен, трябва да представя обективна информация, да представя неща, които се обосновават на факти и че трябва да я представя по един интересен за зрителя начин и да дава качествена информация на хората.

И всъщност ние прилагахме тези принципи. Всички гледни точки, които са важни, фактите и хората сами да определят своето отношение към новините. Голяма загуба е това за всички нас. За журналистите, за България, но тя ще остане в историята като журналист, който постави основите на една свободна модерна българска журналистика".