Ральо, кметът-корумпе, остава в ареста, мускулите му спихнали

Градоначалникът на район "Северен" в Пловдив се жалва, че е отслабнал с 6 килограма в килията,защото не можел да тренира

Актуални новини
19:44 - 11 Юни 2019 (обновена)
5611
Ральо, кметът-корумпе, остава в ареста, мускулите му спихнали

Кметът на пловдивския район Северен Ральо Ралев и съучастникът му Иван Делевски остават в ареста, съобщи Нова телевизия. Решението на съдиите от Апелативния специализиран съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Искането за постоянен арест бе на прокуратурата.

Ральо Ралев първо е поискал 60 000 евро от строителен предприемач, за да може да му се издаде разрешително за строеж. Проведените преговори намалили сумата на 60 000 лева. Това заяви в апелативния спецсъд прокурор Биляна Дукова, която се позова на свидетелски разпити. За да си придаде важност, Ралев настоявал, че половината от рушвета била за други хора, сочейки с пръст към тавана - демек, за по-висшестоящи.

Кметът на пловдивския район бе обвинен в търговия с влияни. Заедно с него под отговорност е привлечен и Иван Делевски, сочен за посредник при искането на подкупа от бизнесмена Здравко Ангелов. Според прокуратурата пловдивският районен кмет е искал да бъдат открити нередности в проекта на бизнесмена Ангелов, за да може главният архитект на района да постанови отказ за строеж. Освен това свидетели са разказали, че са присъствали на срещи между Ралев и Делевски, на които се обсъждала сумата от 60 000 лева.

Ральо Ралев при задържането си пред фитнес залата

Защитникът на кмета - пловдивския адвокат Христо Ботев развънлуван каза, че зад решетките клиентът му е отслабнал с 6 кг заради проблеми с черния дроб и кръвта. Ралев, който е запален финес маниак и вдигал щанги поне 4 пъти седмично, не можел да тренира зад решетките и мускулите му спихнали. Юристът изтъкна още, че кметът вече е подал уведомление в общината, че излиза в едномесечен отпуск. 

Според защитата, бизнесменът Здравко Ангелов е човекът, който е притискал кмета да му издаде разрешително. Кметът не знаел дори, че сумата от 60 000 лева била поискана от негово име.

Заместникът на Ралев - Иван Делевски поиска размерът на гаранцията от 60 000 лева да бъде намален, защото нямал възможност да я плати.