Rammstein идват отново в София!

Немските легенди стартират Neon Noir Tour 2024

Новини
16:59 - 21 Септември 2023
98384
Rammstein идват отново в София!

Немските метъл легенди Rammstein стартират европейска обиколка Neon Noir Tour 2024, а България е част от това дългоочаквано и зрелищно събитие.

През 2013 година те дадоха обещание, че ще се върнат в България, след като бандата включи фестивала Sofia Rocks 2013 в своята идна тур стратегия, която ще премине под мотото Wir halten das Tempo и незабавно побърза да го заяви на своя уеб уебсайт www.rammstein.com.

През 2010 година хиляди родни почитатели онемяха пред чудовищното представление, което ни изсипаха Тил Линдеман и компания. Тогава България най-сетне видя с очите си какво доставя в действителност тази тайфа, а тогава дори и най-скептичните признаха, че малко групи в света имат лайв силата на Rammstein.

След като последните две години те не пожалиха над 1.3 милиона души от Мексико, Съединени американски щати, Южна Африка, Австралия, Канада и Европа и всичките бяха отнесени от взривоопасното им шоу онлайн, следващата година те ще ни стоварят тази мощност още веднъж и ще забият на наша територия.

Като преди да кацнат в София, ще разгреят гърлата и пироефектите на най-здравите фестивални подиуми в Европа, включително Nova Rock, Download, Rock Werchter, a завършек на фестивалното лято ще постави Wacken.

Датата за концерта в София е 6 април, като преди това бандата ще бъде в Атина и Солун. След България Rammstein ще посетят на Балканите и Букурещ (8 април) и Белград ден по-късно. 27 града са включени в турнето Neon Noir Tour 2024, което ще финишира на 10 май в Лондон.

Rammstein се трансфораха в една от най-успешните индъстриъл метъл банди на всички времена. Кръщават се на името на място, обвързвано с драматичен въздушен случай в Германия. Съвсем скоро потегля мълвата за огненото хорър шоу на Тил Линдеман (бивш олимпийски плувец) и компания.

Първият албум Herzeleid се задържа цели две години в немския чарт, а също по този начин показва бандата и отвън родината. И по този начин при премиерата на втория албум Sehnsucht бандата към този момент има голям триумф онлайн на Стария континент. Sehnsucht мигновено става №1 в Германия. А след това болестта обгръща цяла Европа.