Рамзан Кадиров: Ликвидирах гангстерския ъндърграунд в Чечня, Путин ме поздрави

Актуални новини
13:47 - 20 Януари 2021
940
Рамзан Кадиров: Ликвидирах гангстерския ъндърграунд в Чечня, Путин ме поздрави

Група от шестима бандити, принадлежащи към бандата на Бютукаев, е унищожена в Чечня, съобщи лидерът на страната Рамзан Кадиров.

"Гангстерският ъндърграунд в Чечня е ликвидиран",

казва Кадиров, цитиран от ТАСС и Лента.ру. Проведена е била специална операция в покрайнините на чеченското село Катар-Юрт, в резултат на което бандата на Аслан Бютукаев от шест души, които са били във федералния списък за издирване, е унищожена.

Ръководителят на Чечня каза, че специалната операция е била планирана отдавна и той лично е участвал в разработването на плана.

В същото време бандитската група е успявала да избяга от преследване и сблъсъци два пъти. Третият път заподозрените не са успели да избягат. Някои от убитите на място бойци вече са идентифицирани, според Лента.ру.

„Изпълнихме задачата, поставена от върховния главнокомандващ, за възстановяване на реда и премахване на терористите в Чеченската република. Всички бойци, водени от Бютукаев, които са във федералния списък за издирване, са ликвидирани”, каза Кадиров. Ръководителят на Чечня отбеляза още, че лично е информирал руския президент Владимир Путин за успешното унищожаване на бандата.

„Владимир Владимирович ни поздрави за успешната специална операция и специално похвали офицерите за техния професионализъм и героични действия по време на ликвидирането на бандитската група“, добави ръководителят на републиката.

Аслан Бютукаев, заедно с Доку Умаров, пое отговорност за терористичната атака на московското летище Домодедово на 24 януари 2011 г., когато бяха убити 37 души. Следственият комитет го обвини задочно в създаването на стабилна въоръжена група и престъпна общност.