Рангник е вече в Англия за преговори с Юнайтед

Спорт
12:25 - 26 Ноември 2021
1860
Рангник е вече в Англия за преговори с Юнайтед

Въпрос на часове е Ралф Рангник да бъде назначен за временен мениджър на Манчестър Юнайтед. Очаква се той да изпълнява тази роля до края на сезона, а след това да остане в клуба за още две години като консултант.

Има информация, че германецът вече е в Англия и паралелно с това се договаря раздялата му с Локомотив (Москва), където досега той беше спортен директор.

“Винаги е трудно да наследиш някого като сър Алекс Фъргюсън, който е бил толкова успешен като мениджър и се е задържал толкова дълго. А става още по-трудно, ако често сменяш наставниците.

С всяка треньорска рокада се променя и идентичността, което пък веднага рефлектира върху цялостното спортно-техническо развитие. Само вижте с какви средства е разполагал клуба през последните пет години и в същото време представянето не е на ниво. 

Във всеки клуб, ако не можеш да привлечеш точните футболисти, то поне не трябва да взимаш грешните. Загазил си, ако допускаш тази грешка в два или три последователни трансферни прозореца. Развитието на клуба е свързано с изграждането на точния състав чрез продажба на ненужните футболисти и в същото време с над 50-процентова успеваемост при привличането на точните играчи”.