Раниери с първа победа начело на Уотфорд, размаза Рафа Бенитес

Стършелите удариха Евертън с 5:2, другите три мача завършиха наравно

Спорт
19:41 - 23 Октомври 2021
1940
Раниери с първа победа начело на Уотфорд, размаза Рафа Бенитес

Уотфорд размаза Евертън с 5:2 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. На „Гудисън Парк“ в Ливърпул домакините на два пъти повеждаха в резултата, но хората на Клаудио Раниери показаха характер и стигнаха до победата. Това бе и първи успех за италианеца начело на тима.

Двубоят започна ударно за домакините и в 3-ата минута Демарай Грей нахлу мощно отляво в наказателното поле. Той финтира защинтик на Уотфорд и прати топката във вратарското поле, където Том Дейвис със шпагат прати топката в мрежата и хвърли трибуните в екстаз.

Десет минути по-късно обаче гостите се върнаха в мача. След центриране на Озан Туфан от пряк свободен удар, Крейг Кеткарт надскочи защитниците в синьо и с глава пусна топката към Джошуа Кинг, който от близка дистанция се разписа. Първоначално голът бе отменен заради съмнения за засада на нападателя, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, попадението бе зачетено.

Малко след изтичнето на час игра завърналият се след контузия Ричарлисон отново даде аванс на „карамелите“. Майкъл Кийн направи дълго подаване в наказателното поле, където бразилецът с летящ плонж с глава вкара много красив гол.

И котаго по всичко личеше, че домакините ще стигнат до победата, „стършелите“ наостриха жилата си и за 13 минути (между 78-ата и 91-ата) вкараха четири безответни гола и грабнаха трите точки. Първо се разписа Юрай Куцка след подаване на Хуан Ернандес. Десет минути пред края на редовното време Кинг вкара втория си гол в срещата и направи обрата пълен.

Възпитаниците на Клаудио Раниери обаче не се задоволиха с това и в 87-ата минута Джошуа Кинг оформи своя хеттрик, с което съкруши надеждите на Евертън за нещо повече от загуба в този мач. В първата минута на продължението Еманюел денис фиксира разгрома с 5:2 за Уотфорд на „Гудисън Парк“ срещу Евертън.

С победата Уотфорд се изкачи на 14-ото място във Висшата лига, като имат на сметката си 10 точки, докато „карамелите“ са 9-и с 14 точки.

Резултати от останалите мачове във Висшата лига:

Кристъл Палас – Нюкасъл 1:1

Лийдс – Уулвърхемптън 1:1

Саутхемптън – Бърнли 2:2