Рапър беше осъден на шест години затвор за разпространение на наркотици

САЩ
13:53 - 25 Май 2023
1675
Рапър беше осъден на шест години затвор за разпространение на наркотици

Американският рапър Фети Уап беше осъден на шест години затвор, след като пледира виновен във федералния съд в Ню Йорк за участие в мащабна мрежа за разпространение на наркотици, съобщиха Ройтерс и АП.

Рапърът, чието истинско име е Уилям Максуел, призна, че е участвал в разпространението на 25 килограма кокаин. По думите на прокурорите по делото той също е продавал хероин и фентанил в американските щати Ню Йорк и Ню Джърси през 2019 г. и 2020 г.

По време на изслушването на присъдата в Ню Йорк музикантът се извини и каза, че е бил мотивиран от желанието да издържа семейството си по време на пандемията, когато не е имал възможност да печели от концерти на живо.

Адвокатът на Максуел призова клиентът й да бъде съден не по песните си, които възвеличават наркотиците и насилието, а по множеството свидетелски показания за качествата му като баща и семеен мъж.

Прокурорът Кристофър Кафароун заяви, че рапърът е участвал в сериозен престъпен заговор и е бил обвинен в заплашването на друг мъж с пистолет, докато е бил пуснат на свобода под гаранция.

Прокурорите поискаха присъда до девет години, а Максуел – минималната присъда от пет години. Окръжният съдия каза, че строгата присъда е подходяща предвид тежестта на престъпленията, допълва БТА.