Рапърът Марио се бори за депутат в листата на Валери и Марешки

Синът на общинаря от ГЕРБ Васил Гергински се конкурира със Стефан Апостолов в Симитли

Новини
17:38 - 26 Февруари 2021
4979
Рапърът Марио се бори за депутат в листата на Валери и Марешки

Рапър в Симитли ще се конкурира за гласовете на съгражданите си със сигурния кандидат-депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов. Марио, чийто баща Васил Герински в момента е общински съветник от партия ГЕРБ, влиза в листата на "Патриотична коалиция - Воля и НФСБ". От Симитли за следващия парламент тръгват не 1, а 2-ма кандидат-депутати, съобщи заместник-председателят на партия БДС-радикали в Благоевградска област Славчо Захов.

Марио Герински ще бъде в листата на „Патриотична коалиция – „Воля” и НФСБ“, към която за предстоящия вот се присъедини и партията на Евгени Бакърджиев  БДС-радикали.

Рапърът е възпитаник на СОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Симитли и помага на татко си в търговията със зеленчуци – имат магазинче в центъра на градчето. Наскоро той стана татко и след този паметен момент успя да запише само едно парче, в което се оплаква: „Откакто станах татко, все по-често пея рядко“. 

Предстоящият двубой Апостолов-Герински е втори дубъл на местните избори от 2019 г. в джуниър вариант. Преди 3 г. за малко татковците на двамата кандидат-депутати не се изправиха един срещу друг в битката за кметското кресло на Симитли. Буквално в последния възможен ден за регистрация кандидат-кметът на БДС-радикали Васил Герински обаче се отказа да влезе в битката с Апостол Апостолов, но бе включен в листата на ГЕРБ, и с преференции успя да стане общински съветник.