Рапърът Никола Дринков и приятелят му са катерили паметника на Съединението с джипове

Искахме да рекламираме нашия град, твърди изпълнителят

Общество
19:14 - 28 Ноември 2022
4230
Рапърът Никола Дринков и приятелят му са катерили паметника на Съединението с джипове

Рапърът Никола Дринков и негов приятел са мъжете, които се качиха с джипове на паметника на Съединението в Пловдив. Те бяха задържани за 24 часа и освободени с парична гаранция от 2 хиляди лева.

На излизане от ареста рапърът Никола Дринков, неговият приятел и адвокатът им представиха своя защитна теза.

„Искахме да представим нещо красиво от нашия град, тъй като имаме голяма аудитория. По един или друг начин искахме да го рекламираме“, коментира рапърът.

На въпрос защо решават да го правят с колите той отговори:

„Да, може би беше грешка, защото си понасяме последствията. Качила се една кола някъде и след три минути е слязла. По никакъв начин нищо не е изронено, не е имало голи хора, оръжия“.

„Те не са нарушавали обществения ред. За мен престъпления няма. Това ще го прецени съдcj на един по-късен етап. Звезди по цял свят се снимат на паметници, културни забележителности - това е реклама за града“, добави адвокатът Пламен Бонев пред Би Ти Ви.

Шофьорските книжка на рапъра и приятеля му ще бъдат временно отнети. Ако съдът ги признае за виновни, най-тежкото наказание е до 5 години затвор.

В началото на месеца Никола Дринков стана известен и с побоя над ученик, за който Lupa.bg писа. На 7 ноември вечерта 18-годишният Огнян Симеонов бил със свой приятел до блок №99 в Тракия в Пловдив, когато към тях се приближават група момчета с качулки и им казват „Давай парите”. Сред нападателите, Симеонов разпознава лицето Боян Боев, по-познат като Трътката, рапъра Николай Дринков- DRINK, Ангел А., Симеон Танев и друг младеж с прякор Испанеца.

Момчето твърди, че нападателите са се гаврили с него по изключително унизителен начин. Съборили са го на земята, след което го били с ритници и юмруци по цялото тяло.