Рапърката SZA е "Жена на годината"

33-годишната изпълнителка е фаворит за "Грами" през 2024 г.

Шоу
14:28 - 09 Март 2023
2334
Рапърката SZA е "Жена на годината"

Ар енд би изпълнителката SZA беше обявена за "Жена на годината" за 2022 г.  Новата ѝ продукция, озаглавена кратко, точно и ясно "SOS", дълготрайно превзе върха на класацията за албуми на списанието, като остана там в продължение на цели десет седмици, макар и не последователни.

Най-голямото и ценно постижение на изпълнителката през миналата година обаче е наградата "Грами", която тя получи заедно с рапърката Доджа Кет. Те бяха отличени в категорията за най-добро изпълнение на поп дует или група за съвместната си песен "Kiss Me More". 

Първият си миниалбум, озаглавен "See.SZA.Run", певицата издава самостоятелно през 2012 г. Той съдържа различни музикални стилове като соул, хип хоп, ар енд би. Сиза описва процеса на записване на продукцията като "експериментален", без да си е поставила голяма цел. "See.SZA.Run" прави впечатление на критиците от авторитетни издания, които се произнасят ласкаво за продукта. 

В началото на декември м.г. певицата пусна "SOS", който е определян от специалистите като фаворит за наградите "Грами" през 2024 г. Той вече жъне успехи в музикалните класации. 

Това обаче не е причина за почивка за SZA. Най-новата си песен тя представи през февруари -  ремикс на сингъла "Special" на колежката ѝ Лизо. "Реално е", казва тя пред "Билборд". "Обявявам 2023 г. за година на SZA. За мен обаче тя е жена на годината поне от десетилетие. Винаги съм била фен на музиката ѝ, на артистичността ѝ… и наистина я обичам като приятел". 

В момента SZA е съсредоточила усилия над луксозно издание на "SOS". Той ще включва 10 допълнителни песни и предстои скоро да излезе.