Рашфорд и Лингард се замесиха в скандал с рапъра Уайли

Спорт
13:28 - 26 Януари 2022
1439
Рашфорд и Лингард се замесиха в скандал с рапъра Уайли

Футболистите на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард публично заявиха, че не одобряват никаква форма на дискриминация, расизъм и антисемитизъм, след като бяха силно критикувани заради появиха се в неделя тяхна снимка след с британския рапър Уайли.

Рапърът Уайли, чието истинско име е Ричард Кайли Кауи, на два пъти е бил блокиран в социалната мрежа “Туйтър” заради разпространяване на език на омразата, а през 2020-а бе напуснат от целия си мениджърски екип след нова порция антисемитски изказвания от негова страна.

В неделя той публикува своя снимка с двамата играчи от Дубай, където Манчестър Юнайтед е на подготовка заради паузата в европейските първенства. Малко по-късно въпросното изображение бе изтрито от “Инстаграм”, но се появи в изданието “Джуиш Хроникъл”, където Уайли бе наречен “опозорен”.

"Бих искал да подчертая, че не одобрявам дискриминационния език или поведение под никаква форма, насочени към еврейската или друга общност. Вярвам, че справянето с антисемитизма в и извън играта изисква по-голямо внимание и би трябвало да бъде част от позицията на футбола против расовата дискриминация", коментира Маркъс Рашфорд.

Подобно изявление направи и Джеси Лингард, който също изрази позиция насочена срещи всякаква форма на расизъм.