Рашфорд изравни 64-годишен рекорд!

Нападателят се прояви като играч, който вкара жизненоважни голове при победите над Ливърпул, Арсенал, а сега и над Сити

Спорт
17:33 - 16 Януари 2023
1782
Рашфорд изравни 64-годишен рекорд!

Невероятната серия на Маркъс Рашфорд продължи и през изминалия уикенд, когато той отбеляза важния гол за победата на Манчестър Юнайтед с 2:1 в дербито със Сити. Хладнокръвното изпълнение срещу вратаря на гостите Едерсон беше 16-ият гол на Рашфорд за сезона във всички състезания.

Последното попадение на английския национал донесе със себе си и множество забележителни статистики, които подчертават невероятното постоянство на 25-годишния играч и неговото място в историята.

Откакто се завърна от Световното първенство в Катар, Рашфорд вкара осем попадения в седем мача и сега му остава само да се разпише в следващия домакински мач срещу Рединг на 28 януари за Купата, за да счупи дългогодишния клубен рекорд.

Голът срещу Сити беляза факта, че Рашфорд вече е вкарал в девет поредни домакински мача, с което изравнява постижението на Денис Вайълет, който прави същото през 1959 г. На Червените дяволи им предстоят три поредни гостувания, преди да получи възможност да се издигне над геройството на Вайълет.

Домакинската серия на Рашфорд е още по-впечатляваща, ако се има предвид, че той вече е далеч от Уейн Рууни, Рууд ван Нистелрой и Кристиано Роналдо, които по време на престоя си в клуба са записали по шест последователни домакински мача с гол.

Заслужава да се отбележи също, че Теди Шерингам вкарва в девет поредни участия на "Олд Трафорд" през 2000 г., но не и в девет поредни домакинства на Юнайтед, тъй като пропуска победата на тима с 3:0 над Лийдс в разгара на сезона.

Рашфорд също така изравни серията на Ван Нистелрой от седем последователни мача с гол, като се броят мачовете у дома и навън, така че ще бъде в състояние, ако е здрав след постижението си в събота, да наруши постижението на нидерландеца срещу Кристъл Палас в сряда.

Тен Хаг почти остана без звездата си през второто полувреме срещу Сити, след като Рашфорд се свлече, очевидно оплаквайки се от травма в бедрото. Той обаче се пребори и се появи отново за второто полувреме, преди да изпрати домакините в екстаз с късния си победен гол.

През този сезон Рашфорд се прояви като играч, който вкара жизненоважни голове при победите над Ливърпул, Арсенал, а сега и над Сити.

През целия следобед темпото му застрашаваше отбора на Пеп Гуардиола, а голът му беше заслужена награда за усилията му да влезе в наказателното поле и да засече центриране на Алехандро Гарначо. Сега Палас е в полезрението му.