Рашфорд похвали Ивелин Попов: За тази постъпка се изисква смелост!

Българският капитан говори с феновете на полувремето, за да спрат с расистките изцепки

Спорт
12:56 - 15 Октомври 2019
2210
Рашфорд похвали Ивелин Попов: За тази постъпка се изисква смелост!

Нападателят на Манчестър Юнайтед - Маркъс Рашфорд, който откри резултата за Англия срещу България снощи, успя да сподели и нещо положително, след като расизмът взе връх в двубоя.

Част от българската публика скандираше обидни думи по адрес на тъмнокожите футболисти на британците, което накара селекционера на Трите лъва - Гарет Сайтгейт, да поиска неговият отбор да напусне терена. В крайна сметка всичко се нормализира - провокаторите напуснаха демонстративно трибуните, а англичаните останаха и доиграха срещата.

На полувремето Ивелин Попов отиде до трибуните и говори с феновете, молейки ги да прекратят тези действия. Това действие впечатли Рашфорд, който сподели: "Той постъпи правилно, а за това е нужна смелост и голям кураж. Постъпките, особено добрите, не остават незабелязани".

"Благодаря ви за брилянтната подкрепа. Вие бяхте зад нас и оказахте своя съпорт по възможно най-добрия начин, за което сме ви много благодарни! Пазете си и лек път към дома", допълни Рашфорд, който заедно с Рахийм Стърлинг и Тайрън Мингс бяха едно от футболистите, към които бяха отправяни расистки скандирания на стадион "Васил Левски".