Рашидов: Чест прави на президента, че призна, че е сгрешил за ПП

Съжалявам министри, които само пагона са сложили и за нищо не стават, заяви председателят на НС

Политика
18:51 - 10 Декември 2022
3490
Рашидов: Чест прави на президента, че призна, че е сгрешил за ПП

Понякога от неразбиране ценностите страдат много. Да спасиш картина е все едно да спасиш дете. Да спасиш история е все едно да спасиш себе си… Ролята на председател на парламента ще я преживея, не я желаех, поех я именно заради хората, с които живея – имат нужда от пенсии, работещ парламент, хляб”.

Това заяви председателят на 48-ото народно събрание Вежди Рашидов в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS, който показа изложба от спасени от него картини.

Той даде пример за неуредиците в страната с Иво Папазов – един от най-великите ни кларнетисти, който няма нито лев пенсия. „Това е изключителен музикант, който се ражда веднъж на 1000 години. Заедно сме израсли, в казармата сме били заедно. Не може един народ да остави таланта си – този, който е по-различен от 8-те или 6-те милиона, както е Лили Иванова – не сме шест милиона Лили Иванова”, обясни скулптурът политик.

„Съжалявам министри, които само пагона са сложили и за нищо не стават”, каза Рашидов, верен на описателния си език.

За кандидатурата на Николай Габровски за премиер с мандата на ГЕРБ Рашидов каза, че той е голям лекар, който е готов с достойнство да застане на позиция.

„Един голям български лекар да обедини хората. Има хора, които не искат да се обединяват, те нищо не са направили. Изпуснали инфлация, трудно живеем, а те само крещят. Дано при Янев, ако при него има мандат, дано малко да се вразумят тези, които се мразят. Те забравят, че слугуват на един български народ. Избрани са от народа, ако не го направят (вразумяването) - тежко на българите, тежко на тях, тежко на нас”, каза Рашидов.

„Всяка партия е приготвила своите кадри, това не са случайни хора. България е толкова голяма, че може да вземеш нещо”, заяви председателят на парламента относно номинациите за съставяне на кабинет.

За израза „шарлатани”, изречен от президента Румен Радев по адрес на „Продължаваме промяната” той призова за снизхождение.

„Нека не упрекват президента, не само на него му писна, не само на вас, и на мен ми писна да нямаме сигурност в родината си. Трудно е, когато един президент изрича подобни думи, но в тях виждам упрек за сигурност. Питате ме, че те са негови създания, тези хора, но на никой на челото не му пише, че е идиот. Чест прави на президента, че има самочувствието и куража да признае, че е сгрешил за ПП”, обясни Рашидов.

В изложбената зала сред духа на западни художници, той каза: „Исках да покажа на хората, че не е нужно да ходят в Париж, в Лувъра, да видят западноевропейска живопис. Няма тайни в живота, отиваме си без тайни. Българските граждани да живеят спокойно и да са сигурни в това, което правят”.