Рашков: Оставяме добро наследство в МВР

Общество
15:35 - 02 Август 2022
2642
Рашков: Оставяме добро наследство в МВР

Есента ще имаме основание да кажем, че продължаваме тенденцията за намаляване на криминалния вот по време на изборите, заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков при предаването на поста на Иван Демерджиев.

На новото ръководство на МВР оставяме актуализиран бюджет, имаме повод да кажем с 20% увеличение на заплатите на полицейските служители, 100% увеличение на сумите предвидени за облекло на служителите, 100% увеличение на капиталовите разходи, добави Рашков. 9 млн. лева за подобряване на спортната дейност в МВР. 99% приключилата реформа в МВР в отделните служби, регионалните дирекции на МВР, 25 структури на МВР в страната са трансформирани, уточни Рашков. Създадено е и районно гранично управление в Резово, за да отговори адекватно на имиграционния натиск, подчерта Рашков.

Оставяме добро наследство за служебното ръководство на МВР и материална обезпеченост, каза още Рашков.

Ръководил съм се винаги от принципите на професионализма и прозрачността, каза Иван Демерджиев. Ще се опитаме да засилим борбата с имигрантския натиск, регионална престъпност, контрабандата и измамите с ДДС, особено внимание ще бъде насочено към пътищата, добави Демерджиев.