Рашков прави екшън в НС: Не съм чадър, не съм целувал нищо

Gemkorp e най-тежката далавера в държавата, еманация на измамата, отсече Георг Георгиев

Политика
15:09 - 05 Декември 2022
1572
Рашков прави екшън в НС: Не съм чадър, не съм целувал нищо

Парламентарнитре страсти прекипяха и след приемането на доклада за Gemcorp, а напрежението продължи да нажежава пленарна зала. Добре познатите истерии и тежки обвинения принудиха  председателстващия заседанието да обяви 10-минутна почивка, а в окото на бурята пак се оказа  бившият МВР шеф, сега депутат от "Промяната" Бойко Рашков.

Новата линия на скандала бе подета от младежкия лидер на ГЕРБ Георг Георгиев, който през процедура по водене реши да прави лично обяснения. "Засегнат съм, че такива хора, шарлатани, седят в тази зала. някой излиза да ми говори кои били русофили и с кого били сътрудничили...", започна той, след което се захвана да чете публични извадки от Търговския регистър. 

Г-н Рашков, по-известен като Чадъра на правителството "Петков" може да ме опровергае, ако не съм прав, вметна Георгиев. След, кеото цитира имена от съвета на директорите на "Нефтогаз сервиз" - "Хахулин, Руска федерация, Лавоник, Мамнонтов, Руска федерация, Настимир Ананиев, Република България. Бря, кой сътрудничил на Руската федерация", иронизира той по-ранните обвинения от депутата на ПП. И поиска на трибуната да излезе "почтен и много имотен човек, който пазеше правителството на Петков и Василев" и да опровергае кой има връзки с Русия и кой, по какъв начин си е правел парите. Gemcorp e еманацията на корупцията, безобразието и измамата. Най-тежката далавера в тази държава, направена от тези  комунисти, пазени от бивш комунистически следовател хора.

Това само вбеси Рашков, чиято бавна поява на трибуната бе съпроводена от ръкопляскания на съпартийците му. Той призова председателстващия Росен Желязков да се дистанцира от партийната си група и да спира микрофона, или дори да гони депутати, които "резилят целия парламент, използвайки обидни думи". Такива хора не трябва да стъпват тук въобще, настоя той.

"Никога не съм бил чадър на който и да било. Второ, не е в моя манталитет да съм чадър на който и да е, на който и да е не съм целувал ръка или нещо друго!", изкрещя ексминистърът.