Рашков: Прокуратурата нарочно бави разследванията, свързани с Борисов

Новини
15:33 - 18 Февруари 2022
1766
Рашков: Прокуратурата нарочно бави разследванията, свързани с Борисов

Пореден повод за съмнения в действията на главния прокурор Иван Гешев даде вътрешния министър Бойко Рашков. Според шефа на МВР обвинител №1 нарочно е бавила няколко производства, свързани с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Сред тях - и скандалът с къщата в Барселона.

"В документите от Испания има много интересни неща за предполагаема любовница и лица, свързани с бившата СИК, между които и Борисов. За мен прокуратурата умишлено не е работила. Както е забавяла няколко производства, станали публично известни с това, че се свързват с Борисов. Във всяка хипотеза, при която имаме подобна връзка, прокуратурата прави всички възможно тези събития да останат неизяснени своевременно въпреки повишеното обществено внимание към тях", заяви министър Рашков пред в. “Сега”. 

Това не са единствените съмнения, които витаят около законосъобразността на действията на обвинител №1. Според думите на Рашков Иван Гешев е нарушил закона и като неправомерно е изземвал дела от Ямбол, свързани с пътни ремонти, които са били прехвърляни в София. 

Не е ясно за какво точно става въпрос. Ямболският сайт NetNews обаче преди около месец публикува разследване, според което едни от най-често използваните и натоварени републикански пътища в областта са без акт 16, а освен това за тях няма издадено строително разрешително.